Tajemství
výroby

Kořeny rumu Heffron
sahají do panamské destilerie

v Las Cabras de Pesé.

Duchovním otcem je master blender Francisco Fernández, přezdívaný „Don Pancho“.

S výrobou rumů má více než 50 letou zkušenost.

Svoji kariéru započal na Kubě v 60. letech, kde se jako ředitel nápojového průmyslu podílel na zlepšeních, která jsou dnes užívána jako standardní.

Od 90. let žije Don Pancho v Panamě, kde vytváří ty nejlepší rumy světa.

VÝBĚR SUROVIN
A FERMENTACE

Celý výrobní proces začíná pečlivým výběrem kvalitní cukrové třtiny pro získání melasy.

Sacharidy obsažené v melase se za působení kvasinek v procesu fermentace přeměňují na alkohol a oxid uhličitý. 

Samotná fermentace je exotermický proces (uvolňuje teplo), proto musí být fermentační nádrže ochlazovány vodou. 

Udržuje se konstantní teplota kvašení 32 °C a hodnota pH mezi 4,0–4,5.

Destilace
a zrání

Po ukončení procesu fermentace je dalším stupněm výroby destilace.

Pro výrobu rumu Heffron se používá kontinuální destilace, někdy také nazývána sloupcová. Pro výrobu rumů je tato metoda nejrozšířenější. Panamská destilerie disponuje kolonou obrovských rozměrů. Obsahuje několik desítek destilačních destiček, destilace je tak vícestupňová, díky čemuž je mladý rum Heffron velmi čistý, ale přitom si zachová spoustu nositelů chutí z cukrové třtiny.

Rum Heffron zraje v sudech z amerického bílého dubu po dobu 5 let. Každá jeho kapka je v sudu po tuto dobu. V průběhu zrání nedochází k mísení rumů různého stáří, jak je to běžné u některých jiných rumů.

V průběhu zrání dochází v sudu k extrakci jeho složek, jako jsou třísloviny, vápenaté soli a barviva, stejně jako quercetin, které propůjčují výslednému liquidu specifické chuťové a aromatické vlastnosti.

CHUŤOVÝ PROFIL

HEFFRON má příjemně jemnou, lehce nasládlou, a přitom stále výraznou chuť s nádechem vanilky, karamelu a dozvukem dřevitých tónů, daných dlouhým zráním v sudech. 

Má velmi vytříbené aroma, které je ovlivněno mimo jiné tropickým podnebím Panamy.

Stáčení

Z Panamy k nám rum dovážíme přímo v dubových sudech v sudové síle 74 % alk.

Před stáčením u nás rum dále dozrává. Podmínky prostějovského sklepení se významně liší od podnebí Panamy. Sudy tak dodají rumu takové vlastnosti, které by v Panamě nikdy nezískal.

Při stáčení rum získává požadovanou sílu 38 %, při které nejlépe vyniknou jeho chuťové vlastnosti. 

Vyváženost chuťového profilu rumu se stopou po tropickém ovoci, sladkém koření a dubových sudech

Dochuť na patře je decentně nasládlá a rozehrává další košatou a opulentní chuťovou vrstvu

5 LET ZRÁNÍ V SUDECH Z AMERICKÉHO BÍLÉHO DUBU

V aromatickém profilu se rýsují dominantní tóny zralého ovoce a čerstvých jadřinců podpořeny sladkým kořením a příjemným dotekem dřevitých not

MOBILNÍ VERZE

Kořeny rumu Heffron
sahají do panamské destilerie

v Las Cabras de Pesé.

Duchovním otcem je master blender Francisco Fernández, přezdívaný „Don Pancho“.

S výrobou rumů má více než 50 letou zkušenost.

Svoji kariéru započal na Kubě v 60. letech, kde se jako ředitel nápojového průmyslu podílel na zlepšeních, která jsou dnes užívána jako standardní.

Od 90. let žije Don Pancho v Panamě, kde vytváří ty nejlepší rumy světa.

VÝBĚR SUROVIN
A FERMENTACE

Celý výrobní proces začíná pečlivým výběrem kvalitní cukrové třtiny pro získání melasy.

Sacharidy obsažené v melase se za působení kvasinek v procesu fermentace přeměňují na alkohol a oxid uhličitý. 

Samotná fermentace je exotermický proces (uvolňuje teplo), proto musí být fermentační nádrže ochlazovány vodou. 

Udržuje se konstantní teplota kvašení 32 °C a hodnota pH mezi 4,0–4,5.

Destilace a zrání

Po ukončení procesu fermentace je dalším stupněm výroby destilace.

Pro výrobu rumu Heffron se používá kontinuální destilace, někdy také nazývána sloupcová. Pro výrobu rumů je tato metoda nejrozšířenější. Panamská destilerie disponuje kolonou obrovských rozměrů. Obsahuje několik desítek destilačních destiček, destilace je tak vícestupňová, díky čemuž je mladý rum Heffron velmi čistý, ale přitom si zachová spoustu nositelů chutí z cukrové třtiny.

Rum Heffron zraje v sudech z amerického bílého dubu po dobu 5 let. Každá jeho kapka je v sudu po tuto dobu. V průběhu zrání nedochází k mísení rumů různého stáří, jak je to běžné u některých jiných rumů.

V průběhu zrání dochází v sudu k extrakci jeho složek, jako jsou třísloviny, vápenaté soli a barviva, stejně jako quercetin, které propůjčují výslednému liquidu specifické chuťové a aromatické vlastnosti.

CHUŤOVÝ PROFIL

HEFFRON má příjemně jemnou, lehce nasládlou, a přitom stále výraznou chuť s nádechem vanilky, karamelu a dozvukem dřevitých tónů, daných dlouhým zráním v sudech. 

Má velmi vytříbené aroma, které je ovlivněno mimo jiné tropickým podnebím Panamy.

Stáčení

Z Panamy k nám rum dovážíme přímo v dubových sudech v sudové síle 74 % alk.

Před stáčením u nás rum dále dozrává. Podmínky prostějovského sklepení se významně liší od podnebí Panamy. Sudy tak dodají rumu takové vlastnosti, které by v Panamě nikdy nezískal.

Při stáčení rum získává požadovanou sílu 38 %, při které nejlépe vyniknou jeho chuťové vlastnosti.